(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Ovocná šťáva - domácí
Potřebné ingredience
ovoce, cukr, pektin - pouze 1 lžička, kys. citronová
Postup přípravy
Navážíme 1 kg ovoce, přidáme 3 dkg kys. citronové a vše dáme do pětilitrové sklenice. Nalijeme 1 l vody. Necháme namočené 16 hodin. Po 16 hodinách vezmeme větší hrnec navážíme 1 až 1 a čtvrt cukru a slijeme na něj vodu z ovoce. Do ovoce přidáme opět 3 dkg kyseliny citronové a litr vody a ovoce rozmačkáme. Necháme opět 16 hodin máčet. Přivážíme do původního hrnce se šťávou 1kg až 1 a 1/4 kg cukru a druhý den přilijeme šťávu z romačkaného ovoce. Rozmícháme cukr. Já přidávám lžičku konzervantu na šťávu. A lehce zahřeju - NEVAŘÍM! Pouze přivedu šťávu asi k 70 stupňům a nechám cca pět minut. Naleju do sklenic.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé